22 januari 2014

Zelfgemaakte tortilla's

Tja, het gaat alweer over eten. Is ook zo'n item dat elke dag weer voor klein geluk zorgt. Vandaag heb ik me gewaagd aan het zelf maken van tarwebloemtortilla's.
Het deeg is heel eenvoudig een mengsel van 200 gram bloem, 2 eetlepels olie, een snuf zout en ca. 125 ml water. Even goed kneden en afgedekt een half uur laten rusten. Verdelen in 10-12 stukjes, bolletjes rollen en telkens uitrollen tot een dunne lap.
Daarna werd het iets lastiger, de tortilla's moeten in een droge koekenpan enkele minuten worden gebakken. Het was even zoeken naar de juiste temperatuur, maar na twee mislukte pogingen (1 zwart, 1 spijkerhard) kwamen er toch een paar soepel en goudbruin uit de bus.
Het lijkt erop dat koken meer mijn forte is dan fotografen, sorry, hij is weer eens niet scherp :-).


3 opmerkingen:

Annek zei

Mooie foto van de maan!

Annek zei

Mooie foto van de maan!

Anoniem zei

hahahahahahaha, het lijkt me een leuk receptje. Kan zo'n bolletje deeg dan niet plat op de bakplaat in de oven?