26 januari 2013

Kabeljauw met groene tahin en granaatappelpitten

Gisteren op de traditionele vrijdag-visdag hebben we opnieuw een recept uit Het Kookboek van Ottolenghi uitgeprobeerd, heel eenvoudig dit keer, maar met bijzondere smaken. In het recept wordt zeebrasem gebruikt, maar met kabeljauw was het ook erg lekker. De vis wordt eenvoudig op de bakplaat in de oven gebakken. Wij hadden er venkel, tomaat en citroen bijgedaan, met een beetje komijn, peper en zout.

Voor de groene tahinsaus wordt 150 ml tahin met 150 ml water, 80 ml citroensap, 2 tenen knoflook, wat zout en 30 gram bladpeterselie vermengd. Allles moet worden losgeroerd en fijngehakt, dus het makkelijkst is het om dat in een keukenmachine te doen. De saus wordt over de vis verdeeld en alles bestrooid met granaatappelpitjes, gehakte peterselie en citroen.

Bij wijze van toetje hadden we een mini-appeltaartje, gebakken in de bakjes van een muffinbakplaat. Al met al een zeer aangenaam en luxe begin van het weekend.

1 opmerking:

Annek zei

en dat ziet er weer goddelijk uit!!